Večeras uručenje priznanja revije Muzika Klasika

Izvor: Akter, 03.Feb.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras uručenje priznanja revije Muzika Klasika

Priznanja revije "Muzika Klasika" za doprinos umetničkoj muzici, biće uručena večeras u Muzeju Narodnog pozorišta

Muški izvođač 2015. godine, prema oceni revije "Muzika Klasika" je violinista Robert Lakatoš, ženski izvođač mecosopran Aleksandra Ristić, mladi izvođač sopran Evgenija Jeremić.

Kompozitor godine je Vladimir Trmčić za kompoziciju "Psalmus", a kompozitor godine za primenjenu muziku Zoran Simjanović za muziku u komadu s pevanjem "Male tajne" >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << (Opera i teatar Madlenianum).

Orkestar godine je novi Simfonijski orkestar "Makris" čiji je osnivač, umetnički direktor i i dirigent Predrag Gosta, najbolji izdavač u 2015. je Asocijacija gitarista Vojvodine, a najbolji koncert održao je Nemanja Radulović u Studentskom parku 21. juna prošle godine u organizaciji Centra za muziku Kolarčeve zadužbine.

Knjiga godine je "Isidor Bajić: pedagog, izdavač, melograf" Danijele Kličković, album "Ohridska legenda" koji su snimili Simfonijski orkestar i Hor RTS sa dirigentom Bojanom Suđićem.

Muzički festival godine su Beogradske muzičke svečanosti - Bemus, muzički festival od regionalnog značaja - Međunarodni festival klasične muzike "Vrnjci" (Vranjačka Banja).

Revija "Muzika Klasika" nagradila je i kritičara Gordanu Krajačić, a za medijsku afirmaciju umetničke muzike Draganu Pantić, muzičkog urednika RTS-a.

Organizator godine je Muzej Narodnog pozorišta, najbolja muzička institucija u 2015. je Fakultet umetnosti u Nišu, a dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos umetničkoj muzici je koreograf Vladimir Logunov.

Nagrada "Muzika Klasika" je ustanovljena 2010. godine, kada je izašao prvi broj istoimene revije.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.