Otvoren jubilarni Ravno Selo Film festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 17:44

Otvoren jubilarni Ravno Selo Film festival

Jubilarni, peti po redu, Ravno Selo Film Festival otvoren je koncertom filmske muzike, na kom su glumce i pevače pratiti Zrenjaninski filharmoničari.

Publici se obratio Lazar Ristovski koji je izrazio zadovoljstvo što će sledeće godine Dom kulture koji je pre pet godina izgoreo biti pod krovom.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade zvanično je otvorio festival navodeći da se osim Doma kulture u Ravnom Selu rekonstruišu domovi kulture u Srbobranu i Lovćencu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a naredne godine to će biti u Vrbasu i još nekim mestima.

"To znači da je inicijalna ideja Lazara Ristovsog zbog koje je i osnovan festival uspela da se proširi širom Vojvodine", rekao je Mirović.

Prvi film na festivalu je "Ne igraj na Engleze" Slobodana Pešića sa Ivanom Tomićem, Danijelom Sičom i nedavno preminulim Markom Živićem u glavnim ulogama. Pešić je svoj drugi film snimio 34 godine nakon prvog, a inspirisala ga je istoimena predstava.

Osam je filmova u glavnoj selekciji i to četiri domaća i četiri strana, a među njima i jedan debitantski - "Karantin" Diane Ringo.

Koncert filmske muzike sa svečanog otvaranja imaće svoju reprizu u Novom Sadu, u Katoličkoj porti, uz svetsku premijeru filma "JENGA - Čudna igra" Nikole Končarevića, kojim će uz dodelu nagrada u svim kategorijama festival biti zatvoren 3. jula.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Večeras počinje festival horor filma u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2022, 16:54

Internacionalni festival umetničkih horor filmova "Slaughter horror film festival" počinje večeras u 19 sati u nekadašnjoj doljevačkoj klanici i trajaće do 3. jula. Festival otvara film Agata reditelja Rolana Besera i Keli Bigelou Besera.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.