Veče za pamćenje u Šimanovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče za pamćenje u Šimanovcima

Pred oko petsto gledalaca u Šimanovcima na letnjoj pozornici u parku 18. avgusta održano je Veče evergrina, celovečernji koncert Lidije Domazet iz Šimanovaca i Gradskog tamburaškog orkestra "Branko Radičević" iz Rume u okviru petog po redu "Pećinačkog kulturnog leta" koje organizuje Kulturni centar Pećinci pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

U ime domaćina prisutnima se obratio direktor Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja naglasivši da su ove godine u tri najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesne zajednice u opštini, Pećincima, Šimanovcima i Kupinovu, u okviru obeležavanja seoskih slava organizovani programi koji su izazvali veliku pažnju publike.

"Ovo je možda jedan od najposećenijih kulturnih programa koji smo organizovali i iskreno verujem da ćemo i sledeće godine imati priliku da podržimo svakoga ko ima smisla i dara za bilo kakvu vrstu umetnosti bez obzira na godine. Lidija je dokaz da nikada nije kasno i da pravi kvalitet uvek izađe na videlo", istakao je Devrnja.

U jednoipočasovnom programu koji je započeo stihovima pesme "Ko te ima, taj te nema" učesnica muzičkog serijala "Nikad nije kasno" Lidija Domazet predstavila se starogradskim pesmama uz pratnju tamburaškog orkestra i pop – rok pesmama sa prostora bivše Jugoslavije, a između ova dva bloka publika je uživala u Gradskom tamburaškom orkestru iz Rume koji ove godine obeležava 50 godina rada.

Specijalni gosti koncerta bili su učesnici pomenutog muzičkog takmičenja, Dino Šabanović iz Sarajeva koji je zajedno sa Lidijom izveo pesmu "Ne klepeći nanulama", dok je sa Dejanom Borovićem iz Dobanovaca otpevala pesmu "Bitanga i princeza". Među gostima koncerta bila je Valentina Bujila iz Šimanovaca koja se zajedno s Lidijom publici predstavila "Ja nemam drugi dom".

Celovečernji koncerta završen je pesmom "Laku noć svirači", a Lidija se zahvalila opštini Pećinci, Kulturnom centru Pećinci i svim pojedincima koji su doprineli da se koncert organizuje i održi u mestu gde već dvadesetpet godina živi uz obećanje da se pripreme za naredni koncert u opštini u kojoj živi uveliko počele.

Ovo je jedan od dva događaja koji se organizuju u ovom selu uz podršku Saveta mesne zajednice Šimanovci. Pećinačko kulturno leto traje do 27. jula do 31. avgusta i u devet sela opštine organizovano je više od 20 događaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.