Veče violine u Pećincima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče violine u Pećincima

Veče violine u okviru “Pećinačkog kulturnog leta” na kojem će se predstaviti tridesetogodišnja Jelena Dimić Đukić iz Prhova održaće se u subotu 2. avgusta na spomeniku u Pećincima s početkom u 20.30 časova.

Publika će biti u prilici da uživa u zvucima viole u četrdesetpetominutnom programu tokom kojeg će se nizati srpske izvorne pesme poput “Jutros mi je ruža procvetala”, “Svilen konac” i “Nizamski rastanak”, starogradske pesme kao što su “Šešir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moj”, “Fijaker stari” i “Da smo se ranije sreli”, peruanske i makedonske narodne kompozicije, a tokom večeri svi ljubitelji ovog instrumenta uživaće u temama iz poznatih kulturnih filmova i serija kao što su “Pirati sa kariba”, “Šindlerova lista” i “Igra prestola”.

Ova rođena Beograđanka koja živi u Prhovu diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi Pante Veličkovića, a prethodno je završila Muzičku gimnaziju “Dr Vojislav Vučković” u klasi Jovana Stojanovića na odseku viola i Osnovnu muzičku školu “Stanislav Binički” u klasi Roberta Toškova. Dugogodišnji je član Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”, kulturno – umetničkih društava “Lola” “Španac” i Gudačkog kvarteta “Maestozo”, a saradnik je i Vojnog orkestra “Stanislav Binički”. Trenutno je kao nastavnik muzičke kulture zaposlena u Osnovnoj školi “Dušan Vuksović Diogen” u Kupinovu.

Pećinačko kulturno leto traje od 27. jula do 31. avgusta tokom kojeg je organizovano preko dvadeset događaja u 9 naselja opštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.