Veče uličnih svirača 7. avgusta u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 10:21

Veče uličnih svirača 7. avgusta u Somboru

Stari centar Sombora na jednu noć vraća se u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije! Kroz muziku i performans, u subotu 7. avgusta, vratićemo se u vreme početka zabavne muzike u Jugoslaviji, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag. Jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević nastupiće na glavnom trgu, a pored toga sa čak 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine!

Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najpoznatija po pesmama „Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“ i drugim. Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike.

Osim Beti Đorđević na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra I, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.

Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor u organizaciji Kulturnog centra Laza Kostić iz Sombora i Umetničke asocijacije INBOX.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.