Veče Danice Maksimović

Izvor: Politika, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Danice Maksimović

Vranje – U okviru "Borinih pozorišnih dana" Vranjanci su uživali u predstavi "Ko se boji Virdžinije Vulf" beogradskog Zvezdara teatra u režiji Dejana Volfa. Za ovu predstavu se danima unapred tražila karta više pa je veliko interesovanje publike donekle rešeno ubacivanjem pedesetak dodatnih stolica. Međutim, to nije bilo dovoljno jer je bar još toliki broj zainteresovanih ostao pred vratima.

A kakva je atmosfera za vreme i nakon predstave bila, na najbolji način ilustruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << burna reakcija publike i smeh do suza zbog izuzetno odigranih rola glumačkog para Danica Maksimović – Milan Lane Gutović, kojima su odlično parirali Mina Lazarević i Milan Tomić.

Danica Maksimović nijednog trenutka nije dozvolila publici da se opusti, znalački je vodila do finala predstave, što je ona znala da nagradi aplauzom. Nema sumnje da je to bilo njeno veče, što je na kraju pokazala i odluka stručnog žirija. Danici je dodeljena nagrada za najuspešniji segment predstave i glumca večeri.

Na repertoaru je bila i predstava "Monogamija" Narodnog pozorišta iz Sombora u režiji Ane Tomović, dok se beogradsko Narodno pozorište, u saradnji sa Centrom za kulturu iz Pančeva, predstavilo komadom Džona Obzorna "Osvrni se u gnevu" u režiji Borisa Liješevića, u kojem igraju Igor Đorđević, Paulina Manov, Nenad Stojmenović, Milena Predić i Miodrag Krstović.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.