Varoški trg u Mokrinu pod Rašinim šeširom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2022, 22:25

Varoški trg u Mokrinu pod Rašinim šeširom

U čast autentičnog i neponovljivog Raše Popova, mokrinski Varoški trg bio je u znaku dečijih osmeha, pesme, bajkovitih priča. Centralna manifestacija "Dan Raše Popova", okupila je i ove godine prijatelje, poštovaoce čuvenog Banaćanina, a čast da dobije priznanje sa imenom Raše Popova ove godine imao je Branko Milićević Kockica.

Mokrinčanin, Banaćanin, pesnik, novinar, glumac, poliglota, čarobnjak sa šeširom bez dna, sve to, ali i mnogo više bio je Raša Popov. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bio je junak detinjstva mnogih generacija, a to je i danas. Nagradu "Rašin šešir", na temu "Od slova do stihova", dobila je i Iskra Đurišić.

"Pesma zapravo, treba da se piše iz duše. Da bi mogla da se napiše dobra pesma, ne može da se sedne i razmišlja, ne dolazi samo tako pesma. Pesma naleće", kaže Iskra Đurišić, iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Smedereva.

Čast da dobije priznanje sa imenom Raše Popova, svog idola, ove godine imao je još jedan Banaćanin, još jedan junak našeg detinstva – Branko Milićević Kockica.

"On je bio čarobnjak, mađioničar, on je iz svog šešira bez dna vadio stvari koje nikako nisu mogle biti u tom šeširu. A one su tamo zaista bile, on je tu bio nenadmašan. Nisam uspeo ni da ga domašim, a kamoli da ga nadmašim. Međutim, pevao sam sto puta bolje od Raše, ali je on bio trista puta bolji. Tatatatira", na svoj način nam je ispričao Branko Milićević Kockica.

Da su na dobrom, Rašinom putu, Mokrinčani su još jednom dokazali.

"Pa, Raša bi bio zadovoljan, on je pre svega svima nama bio učitelj, a učio nas je da je odrastanje i rad sa decom veoma važan, da su dečja radost i sreća najvažnije. Mi se trudimo da budemo na tom putu", kaže Darinka Maljugić, iz udruženja koje nosi ime Raše Popova i koje organizuje manifestaciju u Mokrinu.

Čitav život posvetio je deci, uživali smo u njegovim stihovima, pričama, televizijskim serijama koje je oplemenio upravo Raša Popov. Njemu u čast, na mokrinskom Varoškom trgu uživali smo u još jednoj bajci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.