Vampirska trilogija Soj uskoro kao TV serija

Izvor: Art-anima.com, 21.Nov.2013, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vampirska trilogija "Soj" uskoro kao TV serija

Vampirska trilogija "Soj" koju su zajedničkim snagama napisali slavni režiser Giljermo del Toro i pisac Čak Hogan, uskoro bi trebalo da bude pretočena u televizijsku seriju. Kablovska mreža FX je naručila 13 epizoda, a Del Toro će režirati uvodnu. Emitovanje serije bi trebalo da počne u julu 2014. godine.

Trilogija "Soj" govori o epidemiji vampirizma koja se strelovitom brzinom nezadrživo širi američkim kontinentom, a zatim i ostatkom sveta. Pokušaji ljudi da se odupru najezdi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << bivaju sistematski uništavani, a čovek shvata da više nije na vrhu lanca ishrane. Epidemija se širi devastiranom planetom na tako sistematičan način da sve ukazuje na postojanje velikog plana i globalne organizacije iza koje mora stajati i sam ljudski zločinački um. Jedina nada čovečanstvu je mala grupa predvođena naučnicima i istraživačima.

Zanimljivo je da je meksički reditelj priču o nezadrživoj najezdi vampira prvobitno i želeo da snimi kao televizijsku seriju, ali u to vreme ni jedan studio nije pokazao interesovanje za projekat. Tada je na nagovor agenta prihvatio da u saradnji sa piscem Čakom Hoganom priču iznese u vidu troknjižja, koje čine romani "Soj", "Pad" i "Večita noć". 

Sve tri knjige iz serijala "Soj" na srpskom jeziku objavila je izdavačka kuća "Čarobna knjiga".
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.