Vajar Miodrag Parić: Običan mali čovek sa nešto više talenta, to sam ja (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2021, 12:52

Vajar Miodrag Parić: "Običan mali čovek sa nešto više talenta, to sam ja" (AUDIO)

Miodrag Miša Perić je, kako kaže njegova kustoskinja, Dragana Garić, vajar kontinuiteta, istrajavanja u umetničkoj viziji, izuzetnih manuelnih veština i zanatskog iskustva. Ostvaren i priznat više u svetu, nego u Novom Sadu, svoje masivne radove realizuje u drvetu, krznu ili metalu, predočavajući nam lični svet apsurda, kolaža nespojivog i iznenađenja u sasvim običnim predmetima, kakvi su kišobrani, šeširi ili torbe.

Na postavci u Malom likovnom salonu u Novom Sadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izložio je devet skulptura, koje se mogu videti do 26-tog novembra.

"Ja sam tražio sreću negde na nekoj drugoj strani i tu je uloženo jako puno vremena i energije ali mi se u dobroj meri to i vratilo" rekao je vajar.

Ovih devet radova reflektuje ono kako ja sebe vidim nakon 5 godina, posle poslednje izložbe kaže umetnik i dodaje, to je jedna intimizacija jer bez obzira šta se dešavalo, odgovori su uvek tu, između redova i kroz neku simboliku ili metaforu se pojavi ono što nam se zaista dešava.

To je jedna su (nad) realna umetnost kojoj je krajnji element apsurd.

Teme su upotrebni predmeti svaodnevice (koferi, šeširi, maska pa do umetnikovog psa Rudija).

"To je priča običnog malog čoveka sa malo većim talentom od drugih ljudi a to sam ja."

Umetnik godinama radeći u drvetu koži i metalu i kako kaže, još ima toga da kaže, tj. ima nedorečenog i "njihovom" odnosu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.