Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zavirite pre premijere u "Sudnji dan"

Predstava "Sudnji dan" Nila Labjuta u režiji Jane Maričić premijerno će biti izvedena u subotu 18. novembra u 20.30 na Sceni Studio JDP. Nil Labjut je jedan od naznačajnijih savremenih američkih stvaralaca. Ovaj pisac, scenarista i reditelj radi jednako uspešno za pozorište, film i televiziju.

- Ona ruši jednu ali zato učvršćuje drugu vrstu stereotipa - ambiciozne, superiorne, usamljene žene, sa svim zahtevima koje emancipovana žena ima da ispuni, i s tim da se nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ostvarila kao majka. Ali dodir ta dva sveta zapravo nije sudar različitih, nego je priča o tome kako postoje dve strane u svakom čoveku, dva polariteta, i kako se taj dualizam u svakoj jedinki modeluje, pulsira. Da je napolju neki pljusak ili mali zemljotres, ne bi se desilo preispitivanje, ne bi se otvorila fundamentalna pitanja među njima.

- Ne, napolju je smak sveta (katastrofa koja se odvija u Njujorku 11. septembra 2001) i pod takvim pritiskom Ben i Ebi otvaraju velika pitanja. Naravno, to nije dovoljno da ih učini herojima. Ali je dovoljno da ih čini ljudima. Komad je upravo o tome što njihova dilema i problem mogu svakom da se dese - rekla je Jana Maričić.

U predstavi igraju Aleksandra Janković i Milan Marić.

- Nil Labju je zahtevan ali da je toliko zahtevan nisam znala. Mislim da je privilegija glumiti u ovom komadu zbog pisca, reditelja, pozorišta, partnera. Imamo baš veliku tremu - rekla je Aleksandra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Labjutov Sudnji dan u JDP-u

Izvor: SEEcult.org, 16.Nov.2017

Predstava “Sudnji dan”, prema tekstu Nila Labjuta o intimnim dilemama jednog preljubničkog para u noći nakon terorističkog napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine, biće premijerno izvedena 18. novembra na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Jane Maričić. Umetnički...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.