Izvor: Blic, 21.Avg.2016, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA MIRA STUPICA Jagoš Marković: Koliko je samo siromašnih pomogla, i to tajno

Reditelj Jagoš Marković emotivno je reagovao na vest o smrti velike srpske glumice Mire Stupice. On je otkrio i neke nepoznate detalje iz njenog života o kojima nije želela da se govori za njenog života.

- Velika dramska umetnica, svetskog formata. Najvećeg. U sred Pariza, u Teatru Sare Bernar, na pauzi posle prvog dela predstave, kad su uvideli o kome, o kakvom formatu, se radi premestili su je u Sarinu garderobu. Gde su Nušić, Konjović, Mokranjac, tamo i ona ide… u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << red najvećih duhovnih zadužbinara ovog naroda i njegove umetnosti i kulture - kaže reditelj.

Pročitajte još:

- Čovek i prijatelj je bila jednako velik koliko i umetnik. Koliko je samo tajno pomagala siromašne, a nikad nije o tome govorila. Pa honorar je ceo jedan dala za bolnicu, za aparat koji im je trebao… Zato je i snimila tu reklamu. Samo ga je prosledila na žiro račun bolnice. A to gde nas je ona vodila sa scene - tamo nas niko nikad nije poveo. Koliko je i kako važnim stvarima mene naučila i koliko mi je dala to ne staje u reči. Večno sam joj zahvalan - rekao je Marković za "Blic".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.