Izvor: SEEcult.org, 07.Sep.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uži izbor za nagradu Buker

Australijski pisac Piter Keri (Peter Carey), dvostruki dobitnik književne nagrade Buker, ušao je u uži izbor za to prestižno priznanje, vredno 50.000 funti, koje će biti dodeljeno 6. oktobra. Keri je, pored Džona Maksvela Kucija (JM Coetzee), jedini koji je dva puta dobio nagradu Buker (1998. za Oscar and Lucinda i 2001. za The History of the Kelly Gang), a sada je nominovan za roman “Parrot and Oliver in America”, čija se radnja događa u 19. veku.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šestoro autora u trci za Bukerovu nagradu

Izvor: NaDlanu.com, 07.Sep.2010

LONDON, 7. septembra 2010. (Beta-AP) - Dvostruki dobitnik Bukerove nagrade Piter Keri jedan je od šestoro pisaca u ovogodišnjem najužem izboru za to ugledno književno priznanje. Australijski autor se za nagradu, vrednu 50.000 funti, nadmeće sa romanom "Parrot and Olivier in America". ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.