Uzbudljiva knjiga o egzorcizmu

Izvor: Art-anima.com, 27.Maj.2011, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbudljiva knjiga o egzorcizmu

Prateći najnovije trendove u svetskom izdavašvu koje se sve više okreće dokumentarističkoj prozi "Laguna" je upravo objavila knjigu Meta Baljoa "Obred" - javlja agencija Tanjug. Knjiga je posvećena temi egzorcizma u današnjem svetu i prati "stvaranje" savremenog isterivača đavola.
Baljo opisuje iskušenja oca Garija, hrabrog sveštenika koji je otputovao u Rim na kurs i praksu kod čuvenog egzorciste. Otac Gari je tokom "pripravničkog staža" učestvovao u više od 80 egzorcizama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << Za to vreme je mnogo naučio i uverio se da đavo zaista postoji.
Autor detaljno opisuje šta je otac Gari doživeo na egzorcizmima, s kakvim iskušenjima se suočavaju savremeni egzorcisti, kako prepoznaju da li je reč o psihičkoj bolesti ili posednutosti demonima...
Baljo nije pratio samo oca Garija, već je razgovarao sa mnogim relevantnim egzorcistima u Rimu kao i s brojnim psihijatrima, teolozima i kriminolozima, zbog čega knjiga obiluje činjenicama i daje odgovore na sva bitna pitanja koja se odnose na demonologiju i savremene metode egzorcista.
Knjiga se preporučuje svima koje zanima natprirodno i večna borba dobra i zla, a i oni koji ne veruju u đavola biće fascinirani jezivim opisima susreta egzorciste s demonima.
Baljo je inače rođeni Amerikanac koji je niz godina radio kao novinar i bavio se istražvačkim novinarstvom, a pre svega ga je zanimalo fukcionisanje katoličke crkve i Vatikana što potvđuje i njegova odluka da se stalno nastani u Rimu. Knjiga "Obred" je njegovo debitantsko delo.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.