Uskoro počinje najukusniji gastronomski karavan na Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro počinje najukusniji gastronomski karavan na Balkanu

Šesta sezona karavana "Izađi mi na teglu"

 - nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara, počinje 19. avgusta i trajaće sve do 12. oktobra, a karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije. Prva u nizu manifestacija održaće se u Brusu 19. avgusta, gradu prošlogodišnjeg pobednika, a zatim se karavan seli u Vladičin Han, Vlasotince, Niš , Valjevo, Staru Pazovu, Požarevac, Kikindu, Suboticu, Leskovac i druge gradove koji se nalaze na mapi najvećeg gastronomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << karavana na Balkanu.

U proteklih pet sezona karavan "Izađi mi na teglu" obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike. Takmičari su ispekli preko 600.000 komada paprike i napunjeno je oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca. Samo u protekloj sezoni karavan je ostvario rekordnu

posetu od oko 200.000 ljudi. U šestoj sezoni karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra meseca ukrštajući svoje varjače napuniti oko 6.000 tegli ajvara!

Takmičarima je kao i uvek sve obezbeđeno ali je učešće dozvoljeno samo uz zdrav takmičarski duh! Na učesnicima je samo da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da "izađu na teglu"! Pored takmičarskog dela, kao i svake godine organizovan je i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.

A post shared by Izadji mi na teglu (@izadji_mi_na_teglu) on Aug 13, 2019 at 7:10am PDT

Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu iznosiće oko 2.000.000 dinara! Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar koji ima za cilj da kroz seriju predavanja koja obuhvataju različite teme podstaknu razvoj preduzetništva i edukuju polaznike o načinima za pokretanje sopstvene proizvodnje.

Karavan Izađi mi na teglu u ovoj godini u saradnji sa partnerima pokreće i svoj proizvod po receptu prošlogodišnjeg pobednika. Ajvar po receptu ekipe "Pucke" iz Brusa naći će se u prodaji sa ciljem da posluži kao značajan stimulans za početak jedne uspešne preduzetničke priče.

Gradovi koji su iznedrili apsolutne pobednike karavana i dali najbolje recepte do sada su Leskovac, Kovačica, Bela Palanka, Kanjiža i Brus, a ko će ove godine odneti titulu i sesti na pobednički tron videćemo 12. oktobra u veliko finalu u Beogradu.

Više informacija na:

https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.