Uskoro konkurs za direktora Narodnog muzeja (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Jul.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro konkurs za direktora Narodnog muzeja (VIDEO)

Stečeni su zakonski uslovi za izbor, poručuju iz Ministarstva kulture za "Novosti".

Bojani Borić Brešković, koja je trenutno v.d. direktora Narodnog muzeja u Beogradu, mandat ističe 2. avgusta a "Večernje novosti" saznaju da će u septembru biti raspisan konkurs za novog direktora.

"Stekli su se zakonski uslovi za raspisivanje konkuresa za izbor direktora. Očekujemo da Upravni odbor Narodnog muzeja uskoro raspiše konkurs, uz uvažavanje činjenice da su u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godišnji odmori i da institucije tek u septembru počinju da rade punim kapacitetima," navode u Ministarstvu kulture.

UO je na sednici još u maju doneo odluku da raspiše konkurs, što je, nezvanično, pomereno zbog usvajanja statuta.

Čekanje kraja leta je bolji termin za konkurs od jula, potvrdio je tom listu i dr Bojan Popović, jedan od članova UO muzeja. Upravni odbor čine još prof. dr Darko Tanasković, dr Jelena Todorović, Zoran Ivanović, dr Igor Borozan, dr Miodrag Marković i Andrej Starović.

Borić Brešković pre 22 godine se upisala u istoriju kao prva direktorka Narodnog muzeja. Pre više od pet godina, izabrana je da ponovo rukovodi ovom institucijom.

Pogledajte MONDO TV o delima naših značajnih slikara u Narodnom muzeju - Đura Jakšić...



Izvor: MONDO

...i Nadežda Petrović.



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"NOVOSTI" SAZNAJU: Direktor Narodnog muzeja u septembru?

Izvor: Večernje novosti, 18.Jul.2019

Uskoro konkurs za čelnika Narodnog muzeja u Beogradu. Stekli se zakonski uslovi za izbor, poručuju iz ministarstva SADAŠNjem v. d. direktora Narodnog muzeja u Beogradu Bojani Borić Brešković ističe mandat 2. avgusta, a, kako "Novosti" saznaju, konkurs za izbor direktora biće...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.