Nagrade Vukove zadužbine Milivoju Pavloviću i  Marti Frajnd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 06:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade Vukove zadužbine Milivoju Pavloviću i Marti Frajnd

Nagrada Vukove zadužbine iz oblasti umetnosti za 2018. godinu uručena je danas Milivoju Pavloviću, a Marti Frajnd nagrada iz oblasti nauke.

Pavloviću je nagrada uručena za Ogled "Neprerušena verodostojnost književne korespodencije", koji čini uvodni deo knjige Pisma sa dvostrukim dnom – Prepiska između Dobrice Ćosića i Vlade Strugara i druge epistole.

Marta Frajnd je dobitnica nagrade za knjigu "U traganju za Lazom Kostićem".

Ministar kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i informisanja Vladan Vukosavljević je svečanoj sednici Zadužbine rekao da je dobijanje Vukove nagrade "jedna vrsta pričesti, i osim ovog konvencionalnog izraza u plakati, aplauzima i doprinosima, laureatima donosi pričest u onom najdubljem i najvrednijem što su srpska kultura i srpska duhovnost porodile".

Čestitajući ovogodišnjim laureatima, Vukosavljević je naglasio da su svi poslenici u sistemu obrazovanja i kulture u moralnoj i duhovnoj obavezi prema precima da ovoj i budućim generacijama prenesu "veliki plamen" srpske kulture, saopštilo je Ministarstvo kulture.

"Verujem da će Vukova zadužbina u decenijama pred nama, sa novim generacijama, nastaviti ovim čvrsto utabanim stazama negovanja uspomene na velikog srpskog reformatora", poručio je Vukosavljević.

Pokrovitelj Vukove nagrade je grad Loznica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.