Uručenje nagrade SKD Biljana Jovanović pesniku Nenadu Miloševiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:22

Uručenje nagrade SKD "Biljana Jovanović" pesniku Nenadu Miloševiću

Večeras u 19 časova u prostorijama Srpskog književnog društva u Beogradu biće uručena nagrada „Biljana Jovanović“ za 2019. godinu pesniku Nenadu Miloševiću za zbirku poezije “Pesme iz limba“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada.

Kroz „Pesme iz limba“ Nenada Miloševića promiče pola veka naše istorije: prelomni politički događaji postaju datumi u privatnom životu pesničkog subjekta, mešajući se čak i u smrt njegovog kućnog ljubimca. Iskustvo postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je stoga raslojeno: živimo li zaista na talasu prolaznosti, okruženi onima koje volimo i poštujemo, ili u svetu bez pamćenja i bez budućnosti, u limbu, gde su nepomirljive ideološke paradigme u stvari naporedne. Subverzivnost ove poezije proizlazi iz njene spremnosti da se suoči sa stvarnošću bez iluzija ali i bez netrpeljivosti; njena lepota je u prevazilaženju svega što nas kao ljude razdvaja, obrazložio je žiri svoju jednoglasnu odluku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.