Uručenje nagrade Jelena Šantić Dah teatru u nedelju u Domu omladine

Izvor: Blic, 17.Mar.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručenje nagrade "Jelena Šantić" Dah teatru u nedelju u Domu omladine

Nagrade Fonda „Jelena Šantić“ za 2012. godinu biće uručena Dah Teatru – Centru za pozorišna istraživanja, 18. marta u 19 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Nagradu će primiti Dijana Milošević, rediteljka i suosnivačica Dah Teatra. Tom prilikom će biti organizovan kratak program za sve prijatelje Jelene Šantić i Dah Teatra.

Dah Teatar je u 2011. godini proslavio 20 godina rada – festivalom i konferencijom „Prenošenje plamena". Organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je niz događaja koji su na simbolički način ukazali na važnost kontinuiteta u kulturi jedne zemlje.

U istoj godini, Dah Teatar je postao nosilac evropskog pojekta za obrazovanje i kulturu „Ne/vidljivi grad".

Projekat doprinosi normalizaciji odnosa različitih etničkih zajednica širom Evrope i razvoju civilnog društva zasnivanog na toleranciji.

U saradnji sa četiri partnerske organizacije realizuje se u Danskoj, Makedoniji, Velikoj Britaniji i Srbiji. Dah Teatar je, projektom „Ne/vidljivi grad", postao prva organizacija u Srbiji kojoj je poverena uloga nosioca evropskog projekta u kulturi, a dobitnik je i Nagrade ERSTE Fondacije za društvene integracije.

Nagrada se dodeljuje u znak sećanja na Jelenu Šantić, kao podsticaj povezivanju društvenih vrednosti – tolerancije i očuvanja mira – sa umetničkim dostignućima. Nagrada je ustanovljena kao dvogodišnja i ovo je četvrti put kako se dodeljuje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.