Uroš Petrović dobio nagradu Zmajevih dečjih igara

Izvor: Art-anima.com, 25.Maj.2011, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Petrović dobio nagradu Zmajevih dečjih igara

Ovogodišnju nagradu Zmajevih dečjih igara za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu dobio je pisac Uroš Petrović.
U njegovom književnom opusu važno mesto zauzimaju dela iz domena fantastike, kao što su nagrađivani roman epske fantastike "Aven i jazopas u Zemlji Vauka" (2003), zbirka "Priče s one strane" (2004), te roman za decu "Peti leptir" (2007).
Veliku slavu i popularnost, ovaj autor je stekao serijalom knjiga za decu "Zagonetne priče I, II, III, >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << IV" (2006, 2006, 2007, 2009) kao i romanom "Misterije Ginkove ulice" (2008), čiji nastavak bi trebalo da bude objavljen tokom ove godine.
Nagrada Zmajevih dečjih igara ustanovljena je 1970. godine, a neki od njenih ranijih laureata su Branko Ćopić, Duško Radović, Miroslav Antić, Dragan Lukić, Ljubivoj Ršumović…
Dobitnik Povelje Zmajevih dečjih igara za sveukupni doprinos stvaralštvu za decu je Timoti Džon Bajford, dok je za popularisanje literature za decu nagrađena firma "Interplov" iz Londona.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.