Upoznajte mekšu stranu Pistolsa

Izvor: B92, 24.Dec.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte mekšu stranu Pistolsa

Članovi legendarnog pank sastava Seks pistols plešu sa decom uz božićne pesme, seku tortu i dele poklone u dokumentarnom film,u koji će 28. decembra biti prvi put prikazan na BBC-ju.

Džoni Roten, Sid Višiz, Stiv Džons i Pol Kuk održali su za katolički Božić 1977. dobrotvornu svirku za decu vatrogasaca u Hadersfildu, na severu Engleske.

Notorni pankeri, koji su redovno šokirali javnost svojim buntovničkim, često prostačkim ponašanjem, odaju u dokumentarcu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Never Mind the Baubles: Xmas '77 With the Sex Pistols" sasvim drugačiju sliku o sebi.

"Za većinu ljudi oni su bili čudovišta", rekao je za Gardijan reditelj filma Džulijen Templ. "Ali gledati ih kako plešu sa mališanima zaista je predivno. Bili su radikalan bend, ali i bend sa velikim srcem".

Tokom koncerta, koji će biti njihov poslednji zajednički nastup, Pistolsi su izveli nekoliko svojih pesama, iz kojih su za ovu priliku izbacili sve psovke i pogrdne reči. Potom su zajedno sa decom plesali uz pop hitove tog vremena.

Grupa, osnovana u Londonu 1975, smatra se zaslužnom za iniciranje pank pokreta. U toku svoje kratke, trogodišnje karijere snimila je četiri singla i jedan studijski album "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Seks Pistolsi i premijera još jednog dokumentarca Džulijana Templa

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 10:41

Članovi legendarnog pank sastava “Sex Pistols” plešu sa decom uz božićne pesme, seku tortu i dele poklone u dokumentarnom filmu koji će 28. decembra biti prvi put prikazan na BBC-u. Pistolsi u poznim godinama..Džoni Roten, Sid Višiz, Stiv Džons i Pol Kuk održali su za katolički Božić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.