Umro Volfgang Vagner

Izvor: Beta, 22.Mar.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Volfgang Vagner

BERLIN, 22. marta 2010. (Beta) - Volfgang Vagner, unuk kompozitora Riharda Vagnera i direktor operskog festivala u Bajrojtu duže od pola veka, umro je u 91. godini, javile su svetske agencije.

Vagner je umro u nedelju, navela je uprava festivala na sajtu te manifestacije. "Volfgang Vagner je posvetio ceo život baštini svog dede", navodi uprava festivala i dodaje da činjenica da je toliko vremena proveo na čelu festivala znači da "ulazi u istoriju kao direktor sa najdužim stažom na svetu".

Vagner je sa funkcije otišao po okončanju festivala 2008, posle duge borbe za moć u kojoj se dugo odupirao pokušajima da bude smenjen. Vagner je festival posvećen muzici svog dede vodio od 1951, najpre sa bratom Vilandom, a potom sam. Zbog upornog nastojanja da dugo ostane na funkciji sukobio se sa zvaničnicima koji nadgledaju festival koji se svakog leta održava u bavarskom gradu Bajrojtu u malom teatru od cigala kojeg je Rihard Vagner izgradio 70-ih godina 19. veka. Isto nastojanje podstaklo je sukob unutar porodice Vagner. Volfgang Vagner je 2008. otišao sa funkcije, a Katarina i njegova ćerka iz prvog braka Eva Vagner-Paskije od prošle godine dele funkciju direktora festivala u Bajrojtu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Volfgang Vagner

Izvor: NaDlanu.com, 22.Mar.2010

BERLIN, 22. marta 2010. (Beta) - Volfgang Vagner, unuk kompozitora Riharda Vagnera i direktor operskog festivala u Bajrojtu duže od pola veka, umro je u 91. godini, javile su svetske agencije. Vagner je umro u nedelju, navela je uprava festivala na sajtu te manifestacije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Preminuo Volfgang Vagner direktor festivala u Bajrutu

Izvor: S media, 22.Mar.2010

Direktor festivala u Bajrutu, Volfgang Vagner, unuk slavnog nemačkog kompozitora Riharda Vagnera, preminuo je u 90. godini, saopštila je uprava ovog festivala posvećenog operi. ..Volfgang Vagner koji je bio direktor prestižne manifestacie više od 50 godina, preminuo je u nedelju. Čitav život...

Nastavak na S media...

Preminuo Volfgang Vagner, unuk Riharda Vagnera

Izvor: Blic, 22.Mar.2010

Direktor festivala u Bajrutu, Volfgang Vagner, unuk slavnog nemačkog kompozitora Riharda Vagnera, preminuo je u 90. godini, saopštila je uprava ovog festivala posvećenog operi...Volfgang Vagner koji je bio direktor prestižne manifestacije više od 50 godina, preminuo je u nedelju. Čitav život posvetio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.