Umro Rejmond Čo, producent filmova sa Brusom Lijem

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Rejmond Čo, producent filmova sa Brusom Lijem

Legendarni hongkongški filmski producent Rejmond Čo, koji je pravio filmove sa Brusom Lijem i Džekijem Čenom, preminuo je u 92. godini.

Tri Lijeva filma za Čoovu producentsku kuću "Golden harvest" su oborila rekorde po zaradi u Hong Kongu. Pošto su Čenove akcione komedije bile hit u Aziji, Čo je investirao da ga predstavi i zapadnoj publici.

Čo je kasnije doveo i Tinejdž nindže kornjače na veliko platno, za šta je rekao da je bila intuitivna odluka. Film >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio svetski hit.

Hongkongški sekretar za trgovinu i ekonomski razvoj Edvard Jau naveo je danas u saopštenju da je Ču pomogao nizu talenta iz tog grada i da ih je doveo na međunarodnu scenu.

"Najdublje smo zahvalni za njegov veliki doprinos razvoju filmske industrije Hong Konga", naveo je Jau.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.