Umro Popara iz Srećnih ljudi: Zoran Rankić (84) preminuo posle teške bolesti

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Popara iz Srećnih ljudi: Zoran Rankić (84) preminuo posle teške bolesti

Bio je najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji „Poslednji čin“ i Žarka Popare u TV-seriji „Srećni ljudi“, emitovanim na TV Beograd i RTS-u Danas je u Beogradu, u 84. godini, posle duže i teške bolesti preminuo poznati srpski glumac i književnik Zoran Rankić.Bio je najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji „Poslednji čin“ i Žarka Popare u TV-seriji „Srećni ljudi“, emitovanim na TV Beograd i RTS-u.Rankić je rođen u Derventi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << (BiH) 1935. godine. Bio je prvak Beogradskog dramskog pozorišta, satiričar, dramski pisac, reditelj, aforističar i pesnik.Ostvario je 26 uloga na filmu i televiziji i više stotina na radiju, a bio je poznat i po izvanrednim interpretacijama poezije na brojnim književnim večerima.Bio je član Udruženja dramskih umetnika Srbije, Udruženja književnika Srbije, Udruženja dramskih pisaca Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske i počasni član Beogradskog aforističarskog kruga.(informer.rs)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poslednji intervju Popare za “Novosti”: Zbog Kalabića su me i slavili i kudili

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2019

Glumac Zoran Rankić preminuo je danas, posle teške bolesti u 84. godini Glumac Zoran Rankić, poznat po ulozi Nikole Kalabića kao i Popare u seriji Srećni ljudi preminuo je danas, posle teške bolesti u 84. godini. Pročitajte poslednji intervju koji je čuveni Popara dao za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.