Umetnički rad u Novom Sadu Veličina nije bitna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 19:21

Umetnički rad u Novom Sadu "Veličina nije bitna"

Veliki plakat na kome se nalazila pesma, i koji je prekrivao veliki deo Trga postavljen je danas u centru Novog Sada. Na Trgu Slobode umetnik sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu izložio je svoj rad pod nazivom „Veličina nije bitna“ iz serije monumentalne poezije „Daleko koliko me noge nose“.

Plakat će se danas vratiti u Beograd gde će uslediti otvaranje umetnikove izložbe. Kako kaže, cilj je da se skrene pažnja na ubrzani način života koji nas ne vodi nigde.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Rad je nastao prošle godine u Beogradu kada sam svakog dana 10 dana trčao do jedne gradske nekropole. To je bila moja kritika savremenog načina života, odnosno tog našeg konstantnog trčanja. Ono što sam želeo je da postavim pitanje slobode, s obzirom da je Trg Slobode. Interesantan mi je Novi Sad i to izmeštanje i decentralizacija", saopštio je Stefan Lukić, student master studija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.