Umetnici traže 1,25 mil. $ za spomenik Dejvidu Bouviju

Izvor: B92, 22.Feb.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnici traže 1,25 mil. $ za spomenik Dejvidu Bouviju

Umetnici i aktivisti predstavili su danas planove za trajni spomenik Dejvidu Bouviju koji žele da postave u londonskoj četvrti u kojoj je rođen slavni muzičar.

Skulptura u obliku munje, visoka tri sprata, inspirisana je omotom Bouvijevog albuma "Alladin Sane". Predlog da bude postavljena prekoputa ulaza u stanicu metroa Brikston, pored murala proslavljenog muzičara, podržavaju i lokalne vlasti.

Jedan od umetnika Čarli Voterhaus rekao je da je ideja da skulptura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude "istovremeno neočekivano neobična, glupa i beskrajno zabavna".

Aktivisti su na internetu otpočeli kampanju za finansiranje projekta za koji im je potrebno 1,25 miliona dolara.

Dejvid Bouvi rođen je kao Dejvid Robert Džons 8.januara 1947 u Brikstonu, u Londonu. Preminuo je 10. januara 2016. u 69. godini, ostavivši za sobom neprocenjivo muzičko nasleđe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.