Izvor: Blic, 01.Sep.2016, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnici sa Venecijanskog bijenala izlažu u Pančevu

Sedamnaesto Bijenale umetnosti u Pančevu koje počinje 15. septembra i trajaće do 15. oktobra, pod nazivom "SEE Art Gates: stanja stvarnosti", a ugostiće dvadesetak umetnika iz regiona Jugoistočne Evrope, od kojih su mnogi izlagali i na Venecijanskom bijenalu.

Među umetnicima čiji će radovi biti izloženi u više različitih galerijskih prostora u Pančevu su i Tanja Ostojić (54. Venecijansko bijenale), Ivan Grubanov (56. Venecijansko bijenale), Anur Hadžiomerspahić (49. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Venecijansko bijenale) i Alban Hajdinaj (52. Bijenale u Veneciji).

Organizator manifestacije je Kulturni centar Pančeva, a selektorka ovogodišnjeg Bijenala je Marijana Kolarić, istoričarka umetnosti.

Prema rečima selektorke i kustoskinje 17. Bijenala umetnosti, Marijane Kolarić, tematski okvir ovogodišnjeg Bijenala, usmeren je na pitanje pozicije umetnika na Balkanu i u Jugoistočnoj Evropi kao i savremene umetničke i kulturne produkcije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bijenale umetnosti u Pančevu od 15. septembra do 15. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2016

Od 15. septembra do 15. oktobra u Pančevu će biti održano 17. Bijenale umetnosti pod nazivom "SEE Art Gates: stanja stvarnosti", najavio je danas organizator Kulturni centar Pančeva...Jedna od najznačajnijih bijenalnih manifestacija vizuelne umetnosti u Srbiji ove godine predstaviće 20 umetnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.