Ukratko iz regiona

Izvor: Blic, 22.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukratko iz regiona

Ovih dana trebalo bi da se pojavi „Kikinda short - dvojka", druga knjiga kratkih priča autora iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Srbije, koja će biti promovisana 27. februara (20) u SKC-u.



Na promociji će učestvovati autori Marko Vidojković, Goran Petrović, Slobodan Tišma, Petar Čongradin, Vasa Pavković i Ivan Potić, svi iz Srbije. Pored njih, u zbirci su zastupljeni i Melina Kamerić, Šejla Šehabović i Aleksandra Čvorović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Bosne i Hercegovine, Mima Simić i Dario Rukavina iz Hrvatske, Eniko Daraboš iz Mađarske, Ivana Ristov iz Srbije, Angel Igov iz Bugarske, a počasni gost je Austrija, iz koje su autori Denis Mikan, Peter Landerl, Ksaver Bajer i Zofi Rajer. Novina je da su sve priče štampane na srpskom jeziku, za razliku od prošle zbirke koja je bila četvorojezična.

Ovaj projekat je, inače, veoma zapažen u regionu: promocije su održane u Mariboru i u Segedinu, prikaz je izašao i u bečkom časopisu „Literatur und Kritik", a neke od priča su objavljene u književnim časopisima u Makedoniji. Organizator je Narodna biblioteka „Jovan Popović" iz Kikinde, a koordinator projekta je Srđan Papić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.