Ugovor o saradnji

Izvor: S media, 22.Dec.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o saradnji

Direktor i glavni urednik Zavoda za udžbenike Miloljub Albijanić i direktor Službenog glasnika Slobodan Gavrilović danas su potpisali Ugovor o srateškoj sardnji ova jedina dva javna izdavačka preduzeća u Srbiji.

Prema rečima Albijanić, buduća saradnja se odnosi na osnovne delatnosti, a prvenstveno na zajedničko izdavanje monografija, zbornika, udžbenika, leksikona, rečnika, enciklopedija iz oblasti društvenih, prirodnih i humanističkih nauka.

U cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << povećanje prodaje i lakše distribucije proizvoda oba izdavača planiraju zajedničko korišćenje i širenje mreže maloprodajnih objekata, koordiniran nastup na sajmovima i drugim sličnim manifestacijama, posebno u inostranstvu.

Albijanić je konstatovao da je Zavod i do sada štampao neka svoja izdanja u štapariji Glasnika i to će još više proširiti radi povećanja kvaliteta svojih knjiga.

On je istakao da su ovim ugovorom o strateškoj sardnji pokazali da su svesni odgovornosti prema osnivaču, Vladi Srbije, da optimalno podignu kvalitet a smanje troškove.

Gavrilović je ukazao na obavezu da dve državne institucije budu tržišno orijentisane i promovišu nove vrednosti kroz partnerski odnos što je jedan od evropskih standarda.

Po njegovim rečima, udruživanjem se stiču uslovi da se otvaraju prodajni centri ne samo po Srbiji već i u Crnoj Gori i Republici Srpskoj koji bi bili mesta za kulturne manifestacije.

Predsednik UO Zavoda za udžbenike Milan Jovanović je naveo da je Upravni odbor podržao Ugovor motivisan željom da u žestokoj konkurenciji iznesu na tržište što kvalitetniji proizvod, da cena bude što niža a distribucija efikasnija. On je ocenio da Ugovor nije samo bitan za dve izdavačke kuće već je on za dobrobit knjige.

Predsednik UO Glasnika Vukašin Pavlović je primetio da su oba izdavača u krugu najboljih i njihova delatnost je komplementarna što znači da je realno očekivati da saradnja bude uspešna i dugoročna.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Saradnja „Glasnika“ i Zavoda za udžbenike

Izvor: Blic, 23.Dec.2009, 06:05

Direktor i glavni urednik Zavoda za udžbenike Miloljub Albijanić i direktor „Službenog glasnika” Slobodan Gavrilović potpisali su juče ugovor o strateškoj saradnji, pa će ove dve kuće koje obavljaju delatnost od izuzetnog značaja, ubuduće nastupati zajednički na tržištu. ..Tačnije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.