UO Narodnog pozorišta: Jug Radivojević je direktor Drame

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO Narodnog pozorišta: Jug Radivojević je direktor Drame

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu, na sednici održanoj danas, saopštio je da je Željko Hubač premešten na mesto dramaturga, kao i da je reditelj Jug Radivojević preuzeo rešenje kojim se premešta na mesto direktora Drame nacionalnog teatra.

UO je konstatovao i da je Jug Radivojević posalo mejl upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću, kojim "nije na pravni način odbio rešenje, ponudu i aneks ugovora kojim se postavlja na mesto direktora sektora Drame. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U izvodu iz zapisnika sa sednice, objavljenom na sajtu Narodnog pozorišta, navodi se i da je UO konstatovao da je smenom v.d direktora Drame Željka Hubača i imenovanjem Radivojevića na to mesto došlo do nezadovoljstva kod dela zaposlenih u pozorištu.

Zbog toga su deo ansambla Drame, ostali zaposleni, upravnik i smenjeni v.d. direktora Drame pozvani da mirnim putem otkolone sve nedoumice i nesporazume, navodeći da legitimnim smatra jedno dogovor koji je postignut na zakonit i Statutom utvrđen način.

Kompletan tekst izvoda iz zapisnika sa XXXVII sednice Upravnog odbora Narodnog pozorišta možete pročitati OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apel Upravnog odbora da se razreše nesporazumi u Narodnom pozorištu

Izvor: RTS, 24.Okt.2018

Upravni odbor Narodnog pozorišta pozvao je deo ansambla drame i ostale zaposlene, upravnika i smenjenog v.d. direktora Drame da u neposrednom kontaktu i mirnim putem razjasne sve nedoumice i otklone nesporazume. . Legitimnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.