U SNP-u premijerno prikazan dokumentarni film o operskom pevaču Miroslavu Čangaloviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 23:22

U SNP-u premijerno prikazan dokumentarni film o operskom pevaču Miroslavu Čangaloviću

U Srpskom narodnom pozorištu održana je premijera dokumentarnog filma "Čangalović: priča o operskom pevaču Miroslavu Čangaloviću". Novosadska publika, među kojima je mnogo ljubitelja muzike, bila je u prilici da pogleda film koji prati život i rad jednog velikana operske scene.

Miroslav Čangalović jedno je od najvećih imena u istoriji jugoslovenske muzičke umetnosti, operski pevač koji je održao oko 3.160 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Producentkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i rediteljka filma Nada Savić, koja je zajedno sa glumcem Grigorijem Jakišićem radila na filmskom scenariju, ističe da se, pored brojnih profesionalnih ostvarenja, Čangalović istakao i kao veliki humanista i dobar čovek.

O velikoj umetnosti, talentu i poštenju Čangalovića govorile su i njegove kolege, verni gledaoci i ćerka u dokumentarnom filmu koji je premijerno prikazan.

Kao značajan operski pevač, on je u svojim izvedbama spajao dramu, unutrašnji nemir i duboku promišljenost, te na taj način izazivao jake emocije u svakom ko ga je slušao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.