U Netfliksovoj hit seriji stalno se pominje balkanski grad i izaziva zabunu: Šta je to? VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 08:56

U Netfliksovoj hit seriji stalno se pominje balkanski grad i izaziva zabunu: "Šta je to?" VIDEO

Od 5. maja na Netfliksu je dostupna serija "The Pentaverate". Reč je o humorističnoj mini seriji čiji je kreator kanadski glumac i komičar Majk Majers.

"Nakon što je vekovima uticalo na globalne događaje, tajno društvo suočava se s opasnom pretnjom iznutra. Može li kanadski novinar spasiti njih i svet?" glasi opis serije. Glavno pitanje koje se proteže kroz seriju glasi: "Šta bi bilo kada bi društvo od pet muškaraca u tajnosti uticalo na događaje u svetu radi većeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobra?"

Majk inače glumi svih pet članova tajnog društva. Ujedno glumi tri lika s druge strane, novinare i teoretičare zavere odlučne u nameri da razotkriju Pentaverate. Mnogim gledaocima privuklo je pažnju to što se jedan hrvatski grad spominje u seriji, i to često.

U službenom trejleru za seriju nekoliko puta je spomenut Dubrovnik, a postoji i lik koji se zove The Maester of Dubrovnik(uz The Saester of Dubrovnik), kojeg igra Dženifer Saunders. Maester je glavni istražitelj za Pentaverate, a Saester njegova sestra i zaštitnica rezervnog ključa za glasačko telo Pentaveratea, koje je skriveno u njihovom rodnom Dubrovniku.

Jedan od Majkovih likova u jednom delu trejlera govori: "Šalju me u Dubrovnik. Ponavljam, šalju me u Dubrovnik." Na to drugi likovi zbunjeno odgovaraju: "Šta je Dubrovnik? Je li to eufemizam za pretraživanje tvoje 'ne-ne' rupe?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.