U Francuskoj otvoren Kanski filmski festival

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj otvoren Kanski filmski festival

15.05.2014. -

Na Lazurnoj obali na jugu Francuske je otvoren 67. Kanski filmski festival. Prvi film koji je predstavljen van takmičarske selekcije je biografsko ostvarenje „Princeza od Monaka“ francuskog režisera Olivijea Dana sa Nikol Kidman u glavnoj ulozi. Knez Monaka Albert II je rekao da neće doći na premijeru i da je film farsa.

Za glavnu nagradu festivala „Zlatnu palmu“ ove godine će se boriti 18 filmova iz 11 zemalja. Među njima je i ruski film režisera >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Andreja Zvjaginceva „Leviafan“. Film je sniman na ruskom severu, na Koljskom poluostrvu.

Pobednik će biti objavljen 25. maja.

Izvor: Glas Rusije, foto: festival-cannes.fr    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Najverniji fan: Samo jednom nije došla u Kan

Izvor: B92, 16.Maj.2014, 14:39

Filmskom festivalu u Kanu u njegovoj 67 godina dugoj istoriji nikada nisu nedostajali obožavaoci i zaljubljenici u film ali niko nije toliko veran i odlučan kao Simon Lanselot (97) kojoj je ovo 66. festival..."One godine kada sam se porodila nije bilo festivala. Svi su rekli da je to zbog toga što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.