U Beogradu održan osnivački skup Francuske renesanse

Izvor: Beta, 12.Dec.2014, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu održan osnivački skup Francuske renesanse

BEOGRAD, 12. decembra 2014. (Beta) - U Beogradu je u četvrtak uveče održan osnivački skup Srpske delegacije Francuske renesanse (La R e n a i s s a n c e Francaise), čiji su ciljevi unapredjenje francusko-srpskog kulturnog dijaloga i podsticanje frankofonije.

Okupljenima u Muzeju Zepter u Beogradu obratila se predsednica Srpske delegacije Francuske renesanse Irina Subotić, a pozdravno pismo je ovim povodom uputio i medjunarodni predsednik te organizacije Deni Fada.

O aktuelnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << srpsko-francuskim vezama govorili su Jelena Novaković, profesorka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsednica Društva za kulturnu saradnju Srbija-Francuska, kao i bivši ambasador Srbije u Francuskoj i Belgiji i direktor novinske agencije Beta Radomir Diklić.

Na skupu, održanom uz podršku Francuskog instituta u Beogradu, o vezama koje tradicionalno vezuju Francusku i Srbiju govorio je i istoričar Veljko Stanić, istraživač-saradnik Balkanološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti i doktorant na pariskoj Sorboni.

Francuska renesansa je organizacija koju je 1915. osnovao tadašnji francuski predsednik Remon Poenkare (Raymond Poincare) pod sloganom "Kultura - solidarnost - frankofonija".

Za više informacija: http://larenais sancefrancaise.org

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Održan osnivački skup Francuske renesanse u Beogradu

Izvor: Blic, 12.Dec.2014

U Beogradu je večeras održan osnivački skup Srpske delegacije Francuske renesanse (La Renaissance Francaise) čiji su ciljevi unapredjenje francusko-srpskog kulturnog dijaloga i podsticanje frankofonije...Okupljenima u Muzeju Zepter u Beogradu obratila se predsednica Srpske delegacije Francuske renesanse...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.