Trodnevna radionica španskog umetnika Zosena

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trodnevna radionica španskog umetnika Zosena

BEOGRAD - Institut Servantes i Mikser haus u okviru izložbe "Grafika. 30 mladih umetnika Španije" organizuje u Beogradu trodnevnu umetničku radionicu koju će voditi španski umetnik Zosen.

Zosen će 25, 26. i 27. aprila sa polaznicima raditi tehnike grafita i strit arta, a na samom kraju učesnici, njih 15, će izraditi svoj mural u Mikser hausu.

Polaznici će se u Institutu Servantes i Mikser hausu, upoznati sa istorijom grafita, od njihovog nastanka 60-ih godina u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << do danas, kao i sa različitim tehnikama (crtanje slobodnom rukom, senčenje i bojenje), stilovima i uticajima urban arta.

Zosen je rođen 1978. u Buenos Ajresu. Njegov prvi kontakt sa uličnom kulturom bila je vožnja skejta, a kasnije se zainteresova za grafite.

Pod uticajem pank motiva i slogana "Do it yourself" (Uradi sam) počinje da stvara kao samouk umetnik, a kasnije pohađa kurseve umetnosti u školi "La Llotja" u Barseloni, gde dobija diplomu višeg tehničara likovnih umetnosti i dizajna.

Izložba "Grafika. 30 mladih umetnika Španije", koju posetioci mogu videti na dve lokacije, u Institutu Servantes i Mikser hausu, do 7. maja, obuhvata zidne radove prenesene na papir mladih stvaraoca koji se bave grafitima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.