Trio Rojal nastupa u Gvarnerijusu

Izvor: Beta, 20.Mar.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trio Rojal nastupa u Gvarnerijusu

BEOGRAD, 20. marta 2014. (Beta) - Trio Rojal koji čine violinista Robert Lakatoš, čelista Marko Miletić i pijanistkinja Valentina Naneševa nastupiće u subotu, 22. marta u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, a koncert je posvećen Sergeju Rahmanjinovu.

Kako su najavili organizatori, na programu je Rahmanjinovljev Elegični trio koji je ansambl prvi put izveo 2013, u godini Rahmanjinova, na festivalu u organizaciji Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Za Rahmanjinova je Elegični >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << trio u d-molu posebno značajan. Delo je napisano u čast Petra Iljiča Čajkovskog 1893, kada je i prvi put izvedeno na godišnjicu smrti proslavljenog kompozitora.

Kompozicija kao lajt-motiv nosi jak bol sa kojim se Rahmanjinov suočio u velikoj žalosti posle smrti Čajkovskog.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.