Tribina posvećena Teriju Pračetu - u Domu omladine Beograda

Izvor: Art-anima.com, 06.Apr.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina posvećena Teriju Pračetu - u Domu omladine Beograda

Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" u ponedeljak 06. aprila s početkom u 19 časova u Maloj sali Doma omladine Beograda organizuje tribinu posvećenu nedavno preminulom legendarnom britanskom piscu Teriju Pračetu.

O autoru jednog od najslavnijih serijala humoristične fantastike "Disksvetu", na tribini će govoriti prevodilac Nevena Andrić i Mateja Vidaković. Moderator će biti Miloš Petrik.

Ser Teri Pračet (1949-2015) poznat je svim ljubiteljima fantastike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << ali i širem čitalaštvu zbog svojih jedinstvenih, crnohumornih dela. Napisao je više od 70 knjiga, među kojima 40-ak smeštenih u univerzum "Disksveta".

Iako je 2007. godine obznanio da boluje od Alchajmerove bolesti, to ga nije sprečilo da nastavi sa pisanjem i objavljivanjem do 2014. godine. Neke od njegovih poslednjih knjiga sada se nalaze u pripremi za štampu, ali postoje i one, koje na žalost za života nije uspeo da završi.

Svestan popularnosti svojih dela i brojnosti ljubitelja knjiga o "Disksvetu", krajem 2012. godine pokušao je da uteši fanove tvrdnjom da je serijal siguran u rukama njegove kćeri, scenaristkinje Rijane Pračet.

Teri Pračet je veliku pažnju i poštovanje u Britaniji izazvao dostojanstvenom kampanjom da se terminalno bolesnim pacijentima omogući asistirano samoubistvo.

Jedan je od prvih pisaca koji je koristio društvene mreže za komunikaciju sa svojim fanovima. Ubrzo nakon njegove smrti, na njegovom tviter nalogu pojavila se sledeća poruka:

"NAJZAD, SER TERI, MORAMO DA KRENEMO ZAJEDNO.
Teri je uzeo Smrt za ruku i proveo je kroz vrata, i dalje ka crnoj pustinji u beskrajnoj noći.
Kraj."
 

 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.