Možda bolji od prvog: Drugi deo spektakla Avatar oduševio kritičare

Izvor: B92, 07.Dec.2022, 13:33

Možda bolji od prvog: Drugi deo spektakla Avatar oduševio kritičare

Stigle su prve kritike za film "Avatar: The Way of the Water" i čini se da je Džejms Kameron ponovno oduševio filmske kritičare.

I dok obožavaoci širom sveta željno iščekuju svoju priliku da pogledaju nastavak najprofitabilnijeg filma u istoriji, kritičari su imali priliku da ga pogledaju pre službene premijere i naprosto su oduševljeni viđenim. Brendon Dejvis, kritičar "Comicbooka", opisao je film kao "vizualnu gozbu".

"Avatar: The Way of Water, budući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da traje više od 3 sata, istovremeno je ispunjavajuć i prijatan. Svejedno kad završi želite da znate da li dolazi i treći. Konstantna vizualna gozba, kreativna igra sa brzinom sličica u sekundi i nikad nije dosadan. Sve u svemu, svidelo mi se", napisao je Dejvis.

Tom Pejdž, kritičar CNN-a, rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji time što je bolji od originala.

"Avatar: The Way of the Water je "više je više" napisano velikim slovima. Lepši je, izaziva više strahopoštovanja prema Pandori, glasniji u svojoj ambiciji zaštite okoline, više osuđuje ljude. To je adrenalinski skok za snimanje 3D filmova i beskompromisno udvostručavanje očekivanja. Ništa manje ne biste očekivali od Kamerona", napisao je Pejdž.

"Jedan zapanjujući kadar za sledećim"

Jolanda Maćado, kritičarka "Entertainment Weeklyja", nazvala ga je "Plesom sa vukovima za generaciju Z".

"Džejms Kameron je majstor tehnologije i njegova režija je ovde najpreciznija. Film u celini, iako je tehnološko čudo sa svetom koji oduzima dah, samo je Ples s vukovima i Free Willy za generaciju Z!", napisala je na Tviteru.

Peri Nemirof, novinar "Collidera", nazvao je nastavak Avatara "prilično neverovatnim".

"Verovao sam da će Džejms Kameron da podigne lestvicu sa efektima, ali ovi vizualni efekti su neverovatni. Jedan zapanjujući kadar za drugim. Ali ono što mi se najviše svidelo je kako se tehnička dostignuća uvek osećaju u službi likova i izgradnje sveta", napisao je.

Trinaest godina nakon Avatara, koji je zaradio tri milijarde evra, drugi nastavak ponovno se odvija na Pandori, svetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj naučno-fantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.