Tri rada za stan

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri rada za stan

Ujediniti lične umetničke poetike u jedinstvenu sliku, tako da se lične umetničke dileme ne izgube u kolektivnom okviru, ovo bi se uopšteno moglo nazvati glavnom idejom vodiljom tri autora u realizaciji izložbe “Tri rada za stan” koju možete videti u galeriji SULUJ.

Ključno rešenje ovog zajedničkog umetničkog rada dogodilo se kad su autori Aleksandra Novaković, Predrag Blagojević i Radoš Antonijević odlučili da jednu sobu u galeriji (stanu) potpuno odvoje staklenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pregradom te da u tu sobu stave svoje umetničke radove, a da ulaznu prostoriju ostave praznu. Tako se radovi moraju gledati sa distance i bez mogućnosti dodira. Drugi element izložbe je namera autora da ih radovi predstavljaju kao imaginarne stanare galerije-stana.

- Aleksandra Novaković prikazuje svoj dnevnik kao svedočanstvo dragocenosti unutrašnjeg života. Njene slike na zidu sobe postaju slike u slici. Predrag Blagojević postavlja gipsani otisak svog tela u obliku ležeće figure na samrtnom odru. Njegovo telo lebdi na jedan metar iznad zemlje, tako da Galerija postaje prostor za stvaranje čuda, tako neophodnog da bi se prebrodila banalnost svakodnevice - kaže Radoš Antonijević koji pak postavlja ogledalo na zid sobe, ali tako da se u njegovom odrazu može videti fotografija njegovog portreta sa suprotnog zida.

Ovu zanimljivu izložbu možete pogledati još samo četiri dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.