Tri nove premijere u Madlenianumu

Izvor: B92, 10.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nove premijere u Madlenianumu

U toku nove sezone u Madlenianumu posetioce očekuju tri nove premijere.

U novembru, prvi put na sceni Madlenianuma posetioci će imati priliku da pogledaju „Ožalošćenu porodicu" Branislava Nušića u režiji Juga Radivojevića.

Lik Agatona tumači Mima Karadžić, koji se ovom ulogom nakon decenije ipo vraća na „na daske koje život znače". Zajedno sa njim u novoj podeli ovog Nušićevog dela pojaviće se renomirana ekipa osvedočenih komičara: Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vujović Vujke, Kalina Kovačević, Danica Maksimović, Viktor Savić...

Za april naredne 2009. Madlenianum sprema svoju prvu opersku premijeru, jednu od najpopularnijih opera svih vremena "Seviljskog berberina" Đoakina Rosinija.

Za kraj sezone, u aprilu 2009, priprema se i jedan balet. Prema hit-knjizi Gordane Kujić "Miris kiše na Balkanu", balet sa istim nazivom priprema se za Beogradski festival igre.

Saga o sarajevskim Sefardima prenosi se tako na scenu i u okruženju jedne nove umetnosti još jednom se priča priča koja je kao knjiga prodata u hiljadama primeraka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.