Tri nove knjige o naučnicima i umetnicima za radoznalu decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 10:56

Tri nove knjige o naučnicima i umetnicima za radoznalu decu

Izdavačka kuća "Vulkan" ovog leta u svom sektoru pod imenom "Vulkančić" svojim mladim i radoznalim čitaocima predstavlja knjige o naučnicima i umetnicima poznatim po svojim velikim delima - "Izuzetni naučnici“, "Neverovatni umetnici“ i "Čudesne žene“, saopštio je taj izdavač.

Knjiga "Izuzetni naučnici“ nudi veliki broj zanimljivih činjenica o životima četvorice značajnih naučnika - Stivenu Hokingu, Galileu Galileju, Albertu Ajnštajnu i Čarlsu Darvinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su otkrivali nove istine o svetu.

U naslovu "Neverovatni umetnici“ čitaoci imaju prilike da saznaju o umetničkom putu i poteškoćama sa kojima su se susretali čuveni slikari Pablo Pikaso, Leonardo da Vinči i Vinsent van Gog, kao i kompozitor Volfgang Amadeus Mocart, dok su pronalazili nove načine umetničkog izražavanja.

Delo "Čudesne žene“ otkriva važne i interesantne pojedinosti o četiri velike, istrajne žene koje su značajno doprinele razvoju umetnosti, nauke, mode i obrazovanja - Frida Kalo, Koko Šanel, Marija Montesori i Marija Kiri.

Sva ova dela iz Vulkančića pisana su u prvom licu, tako da će pomoći najmlađim čitaocima da se poistovete sa njihovim junacima, a poseban vizuelni doživljaj za decu biće zanimljive ilustracije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.