Transformacija muzeja u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 03:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Transformacija muzeja" u Galeriji Matice srpske

NOVI SAD -

Dvodnevni seminar "Transformacija muzeja" održaće se danas i sutra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, a otvoriće ga državna sekretarka Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Snežana Stojanović- Plavšić.

Seminar organizuju Ministarstvo kulture, Galerija Matice srpske i Grad Novi Sad, u okviru projekta "Tranzicija ka novom muzeju" Međunarodne organizacije Forum slovenskih zemalja.

Tema seminara je, kako je navedeno u najavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva kulture, suočavanje sa starim i novim predstavama o muzeju kao središtu dostupnosti kulturnog nasleđa.

Naglasak će biti na neophodnosti usvajanja novih tehnika dokumentovanja, redefinisanja i proširenja pojma kulturnog nasleđa.

Cilj skupa je pokretanje pitanja postojanja i mogućnosti očuvanja identiteta u doba globalizacije, kao i pokušaj jačanja svesti o postojanju različitih identiteta i razvijanja neophodnog razumevanja i poštovanja zajedničkog identiteta slovenskih naroda.

Kroz uvodna predavanja, predstavljanje teorijskih tendencija, primere transformisanja muzeja u regionu i radionice, učesnici seminara će biti u prilici da od stručnjaka iz Holandije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske saznaju više o najsavremenijim dostignućima iz oblasti muzeologije i čuvanja kulturnog nasleđa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.