Tragično: Naša čuvena glumica UMRLA KAO BESKUĆNICA, a rođena kao bogatašica - strašan usud bogate karijere

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 22:21

Tragično: Naša čuvena glumica UMRLA KAO BESKUĆNICA, a rođena kao bogatašica - strašan usud bogate karijere

Ostavilka biografiju prebogatu ulogama.

Glumica Živka Matić poznata je srpskoj publici kroz uloge u ostvarenjima poput "Ljubav na seoski način" i "Građani Luga".

Delila je kadar sa mnogim legendarnim glumicama, a sa Miodragom Petrovićem Čkaljom sve je zasmejavala u seriji "Ljubav na seoski način".

Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca. Ona se ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << našla u Beogradu, u sirotištu, a usvojio ju je bankarski činovnik.

Glumačku karijeru je obogatila radijskim i televizijskim ulogama kojima su glumci tog doba sticali najveću popularnost, a starije generacije još pamte čuvene emisije "Veselo veče", "Veče uz radio", "Autobus u pola šest", "Večeras zajedno". Živku Matić najviše pamte po ulozi u TV seriji "Građani sela Luga", za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu "Glumački par godine ONA I ON" (statueta „ONA”), 1972. godine na Filmskom festivalu u Nišu.

Ova glumica je ostavila trag i u dramskim ulogama, kao i na filmu. Umrla je tiho, u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine, zaboravljena od kolega i javnosti.

Živka je umrla u velikoj bedi, kao beskućnica, njen grob nalazi se u Požarevcu, a za sahranu se pobrinuo grad, pisao je ranije "Pink".

U njenu čast, Centar za kulturu Požarevac je pokrenuo festival – Susret amaterskih pozorišta Braničevskog okruga "Živka Matić".

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.