Top 5 Festovih premijera na RTS-u

Izvor: Blic, 16.Feb.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5 Festovih premijera na RTS-u

U susret 43. Festu, koji se održava od 27. februara do 8. marta, na RTS-u biće prikazane značajne TV premijere, a pored filmova koje smo izdvojili u "Blic" TV magazinu biće još „Nulta teorema“ (25. februar), „Lepotica i zver“ (1. mart), „Kakav otac, takav sin“ (6. mart).

Filomena

Film Stivena Frirsa sa Džudi Denč svedoči o istinitoj priči o stotini irske dece koja su za dobru novčanu nadoknadu davana na usvajanje imućnim Amerikamcima. Nagrađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za scenario u Veneciji i nagradom BAFTA. (Subota, 21. februar - 23.00 RTS1).

Pionir

Erik Skjoldbjerg režirao je klaustrofobičan triler, tipičan skandinavski noar film s hrabrošću da predstavi Norvešku u ne tako laskavom svetlu. Sa opojnom muzikom francuskog sastava „Air“. (Subota, 7. mart - 23.00 RTS1).

Velika lepota

Film italijanskog reditelja Paola Sorentina, dobitnik Oskara i nagrade Evropske filmske akademije, uz predivne kadrove Rima prati hedonističke šetnje glavnog junaka kroz društveni život rimske kulturne elite. (Sreda, 4. mart - 22.00 RTS2).

Pored puta

Film Zorana Lisinca s Majklom Medsenom, Gregom Kolinsom i Lazarom Ristovskim u glavnim ulogama tipičan je road movie o dvoje mladih ljudi iz različitih kultura koji se sreću na putu za muzički festival u Kaliforniji. (Subota, 28. februar - 23.00 RTS1).

Nevidljiva žena

Istorijska drama koju je režirao i u kojoj igra Rejf Fajns govori o tajnoj vezi Čarlsa Dikensa s mladom glumicom Neli Ternan zbog koje se razveo i s kojom je proveo poslednje godine života. (Sreda, 18. februar - 22.00 RTS2)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.