Tom Henks rekao ko je najbolji glumac: On je naš Brando, Nikolson, Olivije

Izvor: B92, 10.Dec.2021, 13:30

Tom Henks rekao ko je najbolji glumac: "On je naš Brando, Nikolson, Olivije"

Nije baš kontroverzna izjava reći da je Tom Henks jedan od najvećih živih glumaca, a o njegovom talentu govori i puna polica nagrada. Još u vreme njegovog prvog osvojenog Oskara za Filadelfiju bilo je jasno da je Henks sjajan, ali kada on razmišlja o tom filmu, ne može da ne pomene Denzela Vošingtona.

Uoči objavljivanja filmske adaptacije drame Vilijama Šekspira "Magbetova tragedija" koju je pisao i režirao Džoel Koen, a u kojoj se pojavljuje upravo Vošington, njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolega Tom Henks je govorio o tome šta je naučio gledajući Denzela dok je glumio, a on samo sedeo pored njega. To iskustvo je nazvao "časom glume".

"Sedeo sam pored njega tri nedelje snimajući suđenje. Nisam imao dijalog. Bio je to triler jednog časa glume. On ne prati nikakva pravila, već sledi trenutak. Scena jedan na jedan sa njim je teška igra – on vas podstiče da budete u toku i tera vas da uradite više", rekao je Henks.

Neuporedivi, ali ipak predmet rasprave – Denzel Vošington ili Vil Smit?

Filadelfija prati lik Toma Henksa, koji podnosi tužbu protiv svog bivšeg poslodavca nakon što je otpušten zbog toga što je homoseksualac i zaražen HIV-om. Denzel Vošington je advokat angažovan da se bori u njegovo ime. Tom Henks je bio onaj koji je osvojio Oskara u Filadelfiji, ali kaže da je naučio dosta radeći sa Denzelom Vošingtonom, ali i samo gledajući ga.

Međutim, Tom Henks ide korak dalje pa Denzela naziva najvećim glumcem našeg doba, upoređujući ga sa Brandom ili ser Lorensom Olivijeom. Ipak, iako je Vošington najbolji, on je takođe prošao kroz teške periode baveći se glumom, što je njemu i Henksu bilo zajedničko.

Tom Henks otkrio svoja tri omiljena filma – možda će vas iznenaditi

"On je naš Brando, Nikolson, Olivije. I, kao i ja, krade kancelarijski materijal i sveske iz sobe za presvlačenje sa seta. Razgovarali smo o našim danima u Njujorku kao glumci bez novca – otprilike istih godina, vršnjaci, koji pokušavaju da nauče zanat i dobiju posao. Primetio sam da smo bili u istoj situaciji u isto vreme. 'Da', rekao je. 'Ali ti si mogao da uhvatiš taksi na Menhetnu'", ispričao je Henks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.