Tenesi Vilijams u Domu omladine

Izvor: Glas javnosti, 20.Dec.2011, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenesi Vilijams u Domu omladine

BEOGRAD - U okviru projekta "Tenesi Vilijams - 100 godina posle", kojim se obeležava 100. godišnjica rođenja istaknutog američkog dramskog pisca, danas će u Domu omladine biti izvedena predstava "Staklena menažerija", u režiji Ane Konstantinović.

"Staklena menažerija" je prva uspešna drama Tenesija Vilijamsa i govori o usamljenim ljudima koji žele da osmisle svoje živote, a udaja, posao, putovanje, novac, prošlost su iluzije koje ih održavaju u životu, ali ih istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od njega udaljavaju.

Vilijams je u predgovoru drame naveo da u pozorištu želi da vidi istinu, a ne fotografsku kopiju stvarnosti, te tako i ova predstava traga za istinom.

Dramaturg i muzički saradnik je Ana Đorđević, scenografiju i kostim potpisuje Kaća Todović Krković, a u predstavi igraju Željko Maksimović, Zinaida Dedakin, Katarina Dimitrijević i Miljan Prljeta.

Projekat "Tenesi Vilijams - 100 godina posle", započeo je 2. decembra otvaranjem izložbe "Tenesi Vilijams u srpskom pozorištu", u Američkom kutku (Dom omladine), a nastavljen tribinom o Vilijamsovom stvaralaštvu i projekcijama filmova snimljenih po njegovim delima.

Filmovi će se prikazivati i u drugim gradovima Srbije, a predstava "Staklena menažerija" gostovaće u Nišu i Novom Sadu.

Projekat "Tenesi Vilijams - 100 godina posle" finansijski je podržala Ambasada SAD u Beogradu, a realizuje se u saradnji s Američkim kutkom, Domom omladine Beograda, Muzejem pozorišne umetnosti Srbije i Bibliotekom grada. Izvršni producent je organizacija "Eho Animato".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.