Tasovac učestvovao na Uneskovom forumu za kulturu

Izvor: Beta, 04.Okt.2014, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac učestvovao na Uneskovom forumu za kulturu

BEOGRAD, 4. oktobra 2014. (Beta) - Kultura unapredjuje strategije razvoja, bori se protiv siromaštva, nejednakosti, ali i promoviše ljudsko dostojanstvo i ljudska prava, poručio je u subotu srpski ministar za kulturu i informisanje Ivan Tasovac učestvujući na na Uneskovom svetskom forumu za kulturu u Firenci.

Kako je saopšteno iz Ministarsva kulture Tasovac je istakao da "prepoznavanje nasledja i uvažavanje kulturnog diverziteta predstavlja ključni element u procesu pomirenja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u stvaranju stabilnog društva".

Srbija je jedna od pet zemalja (pored Bosne i Hercegovine, Maroka, Malija i Ekvadora) u kojoj se odvijaju nacionalne konsultacije na temu "Kultura i razvoj".

Od 193 zemlje članice UN, Srbija je sa još četiri zemlje odabrana da sprovede nacionalne konsultacije koje će uticati na agendu svetske organizacije nakon 2015. godine.

Tokom foruma u Firenci razmenjena su iskustva o promovisanju kulturne baštine, od razvoja kreativnih industrija, uloge kulture u društvenom povezivanju do razvoja inovacija u sektoru kulture, a biće završen usvajanjem Firentinske deklaracije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.