Tarbukov pozorišni plakat najbolji na bijenalu u Hrvatskoj

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarbukov pozorišni plakat najbolji na bijenalu u Hrvatskoj

BEOGRAD - Grafički dizajner iz Beograda Jovan Tarbuk dobitnik je nagrade za najbolji pozorišni plakat na Drugom bijenalu kazališnog plakata u Varaždinu, u Hrvatskoj.

Kako se navodi u saopštenju Narodnog pozorišta, Tarbuk, koji poslednjih godina beleži zapažene uspehe i priznanja u oblasti grafičkog dizajna i dizajna plakata, u Hrvatskoj je nagrađen za plakat za predstavu "Bizarno" Željka Hubača, a radio ga je za Narodno pozorište iz Zenice.

Pored nagrada Sterijinog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pozorja i kragujevačkog festivala "Joakim Vujić", bio je i jedan od finalista ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja "Hiiibrand", za najbolji logo u 2010, održanog u Kini, na kojem je učestvovalo više od 4.000 radova iz celog sveta.

Tarbuk, inače zaposlen u beogradskom Narodnom pozorištu, priprema i svoju prvu samostalnu izložbu u Beogradu.

Bijenale u Varaždinu biće otvoreno 19. novembra u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Na Prvom bijenalu, održanom 2009, učestvovala su samo pozorišta iz Hrvatske, a pobednik je bio Vanja Cuculić iz Zagreba sa plakatom "San Ivanjske noći" za pozorište "Gavella".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.