Tarbuk i Kašpar sa Beogradskom filharmonijom

Izvor: NaDlanu.com, 27.Okt.2011, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarbuk i Kašpar sa Beogradskom filharmonijom

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Dirigent Mladen Tarbuk i pijanista Pavel Kašpar nastupiće u petak sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini, a koncert iz serije "Popularnog ciklusa" premijerno će Beogradjanima predstaviti treći program italijanske turneje tog orkestra.

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta) - Dirigent Mladen Tarbuk i pijanista Pavel Kašpar nastupiće u petak sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini, a koncert iz serije "Popularnog ciklusa" premijerno će Beogradjanima predstaviti treći program italijanske turneje tog orkestra.Turneja Beogradske filharmonije u Italiji trajaće od 9. do 22. decembra, a obuhvata ukupno 13 koncerata.Na programu u Kolarcu su "Rapsodija u plavom" Dordža Geršvina, dela Morisa Ravela "Alborade del grasiozo", "Bolero" i svita "Moja majka guska" i kompozicija Marka Tajčevića "Sedam balkanskih igara".Dirigent Mladen Tarbuk iz repertoara koji je pripremljen za nastup na Kolarcu posebno je izdvojio Ravelov "Bolero" jer, kako je ocenio, to delo zbog popularnosti predstavlja veliki izazov za orkestar i zbog toga će pojedini muzičari zaista moći da iskažu solističke potencijale.Pijanista Pavel Kašpar nastupao je sa simfonijskim orkestrima u Evropi, Kini, Meksiku, Izraelu, SAD i Kanadi. Radio je sa Kvartetom Berlinske filharmonije, Praškim kvartetom i drugima. Trenutno snima za TUDOR i Bavarsku radio-televiziju, naveli su organizatori koncerta.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.