Tarantinov spas u zadnji čas

Izvor: B92, 19.Feb.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tarantinov spas u zadnji čas

Kultni losanđeleski bioskop „New Beverly Cinema" dobio je novog vlasnika- Kventina Tarantina.

Čuveni reditelj, čiji se film "Inglourious Basterds" nalazi u konkurenciji za najbolji film na ovogodišnjoj dodeli Oskara, odlučio je da izdvaja pet hiljada dolara mesečno kako bi spasio svoj omiljeni bioskop „New Beverly Cinema".

Izgrađen 1929. godine kao jedan od prvih bioskopa na zapadnoj obali SAD-a, „New Beverly Cinema" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od 1978.u vlasništvu porodice Torgan.

Suočen sa sve većim problemima od kada je DVD industrija uzela maha, bioskop je trebalo da bude prodat i pretvoren u još jedan ogranak lanca frizerskih salona „Super Cuts" .

„U ovaj bioskop sam počeo da dolazim čim sam napunio dovoljno godina da vozim automobil, tačnije od 1982. ", izjavio je Tarantino. „ Nisam mogao da dozvolim da ga prodaju! "

Dogovor o preuzimanju bioskopa nije novost, ali su pregovori pali u vodu kada je Šerman Torgan, čelnik porodičnog biznisa, preminuo 2007. godine. Kako je situacija postajala alarmantnija, Šermanov naslednik Majkl odlučio je da obnovi pregovore.

„Za filmsku umetnost pet hiljada nije velika svota.", kazao je Tarantino. „Neka to bude još jedan moj doprinos filmu i bioskopu pre svega."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.