Tamo i ovde konačno u bioskopima

Izvor: B92, 07.Sep.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamo i ovde konačno u bioskopima

Nagrađivani film režisera i scenariste Darka Lungulova "Tamo i ovde" (Here and There) imaće premijeru 9. septembra u bioskopu "Kolosej" (T.C. Ušće), a od 10. septembra počeće da se prikazuje u bioskopima u Srbiji.

„Tamo i ovde" publika je mogla da vidi na FEST-u, a zatim su usledili i drugi domaći i strani filmski festivali i brojna priznanja – nagrada za najbolji film u kategoriji ostvarenja čija se radnja odvija u Njujorku, na prestižnom festivalu „Tribecca", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mirjana Karanović je proglašena za najbolju glumicu na festivalima „Cinema City" u Novom Sadu i "Sofest" u Sopotu, a dobitnica je specijalne povelje i nagrade kritike na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Na ovom festivalu Dejvidu Tortonu uručena je nagrada za najboljeg stranog glumca u srpskom filmu.

Darko Lungulov proglašen je za najboljeg reditelja u Sopotu.

Film „Tamo i ovde" dobio je i specijalnu nagradu žirija na festivalu „Skip City International" u Japanu, a prikazan je i u Karlovim Varima, u selekciji koju su odbrali kritičari prestižnog "Variety" magazina.

Film nastavlja svoju svetsku festivalsku turneju, a u srpskim biskopima ce biti od 10. septembra, dan nakon beogradske premijere.

U filmu "Tamo i ovde" propali njujorški muzičar (Tornton) prihvata ponudu srpskog emigranta (Branislav Trifunović) da dođe u Srbiju i oženi njegovu devojku kako bi dobila papire za ulazak u SAD. Po dolasku u Beograd, Amerikanac se neplanirano zaljubljuje u emigrantovu majku (Karanović).

Pored Torntona, Mirjane Karanović i Branislava Trifunovića, u filmu se pojavljuju i pop pevačica Sindi Loper (Cyndi Lauper), Jelena Mrđa, Goran Radaković, Feđa Stojanović, Mirjana Đurđević, Anton (Antone) Pagan, Maks (Max) King i drugi.

Zbog velikog interesovanja publike, film će biti prikazan u dva premijerna termina od 21 i 23 časa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.